Spillprat fra sofakroken

Spillvev

12 gode spill for nettbrett

Det kommer stadig flere gode spill til nettbrett og mobil. Her er noen favoritter, spilt på iPad.

Nyskapende spill

Her story ble av flere kåret til det innovative spillet i 2015Her story trigger nysgjerrigheten din og gir deg lyst til å finne ut mer.  Foran deg ser du  videoopptak av en kvinne i politiavhør. Hva har skjedd og hva er egentlig hennes historie?

Brothers: a Tale of Two Sons

brothers: A tale of two sonsDette er et vakkert og mektig eventyrspill myntet på et voksent publikum. Vi møter lillebror og storebror som sammen må legge ut på en farefull ferd. En klassisk ramme for et eventyr, som likevel byr på overraskelser og stor variasjon i opplevelser, omgivelser og oppgaver som løses underveis.

rollespill-under-en-bla-mane_547x264Les også: Rollespill under en blå måne

80 days

80 days ipadVisste ikke at det var så morsomt å reise jorden rundt på 80 dager. Spillet engasjerer og utfordrer deg til å finne den beste reiseruta, noe som ikke er helt opplagt. Det ble mange jordomseilinger på meg. Spillet er basert på Jules Vernes klassiker, og mye av historien fortelles gjennom interaktiv tekst.

Valiant hearts: The great war

valiant hearts for nettbrettBrev fra soldater ga inspirasjon til dette tankevekkende spillet om første verdenskrig. Historien fortelles rundt et knippe enkeltskjebner. Og historiene gjør inntrykk. Krig er aldri vakkert.

The wolf among us

wolf among us ipad nettbrettSjeriff Bigby Wolf får mye juling når han prøver å løse mordmysteriet i Fabletowns røffe underverden. Et gnistrende godt krimspill som tar tak i deg fra første stund. Anbefales for voksne.

The walking dead, sesong 2

walkinf dead sesong 2 på nettbrettFørste sesong av dette kritikerroste spillet var en rystende opplevelse, og bedre blir det ikke. I sesong to ser du verden gjennom øynene til jenta Clementine. Det er vanskelig å ikke engasjere seg i hennes kamp for å overleve i en akopalyptisk og temmelig håpløs verden. Et voksent spill.

The banner saga

the banner saga ipadSom så mange andre spill står kampen om overlevelse og kampen mot det onde i sentrum i the banner saga. Vinteren er lang og hard, og troppene skrumper inn etter hvert som forsyningene svikter. Det er som om du nesten føler kulda inn mot ryggraden. Tidlig aner du at seier over fienden vil koste dyrt. Spillet har et velfungerende kampsystem. Ikke innviklet, men samtidig avansert nok til at du kan vinne kamper ved å bruke riktig strategi. Lastetiden på iPad var desverre svært lang mellom spillets ulike sekvenser, og forlenget spilltiden kraftig.

Tengami

tengami japanske eventyrspill for ipadEt nydelig japansk eventyrspill med en stillferdig historie i vakre omgivelser. Spillet er som en utbrettsbok der arkene må brettes riktig for å løse oppgavene. Et vakkert og uforutsigbart spill som det ikke tar altfor lang tid å fullføre.

Monument valley

monument valley for ipadEt nydelig spill fullt av gåter, tårn og skjeve trapper. Gåtene er ikke vanskelige, men likevel engasjerende. De vakre utformingene gjør sitt til at dette spillet er en helt unik opplevelse.  Må spilles!

Tiny thief

tiny thief til nettbrettDette er en liten perle av et spill. Tiny Thief er en luring som tar innersvingen på slemmingene. Det gjør han ved å overliste dem i spillets mange finurlige oppgaver. Gåtene er utfordrende og spillet byr samtidig  på en god porsjon humor. Fungerer svært godt på nettbrett.

Blek

Blek, hjernetrim på mobil og nettbrettDette spillet likner ikke noe jeg har sett før. Kort fortalt løser du oppgaver ved å finne mønster i et kvadratisk system. Det er lett å bli revet med når du først har fått taket på hva det handler om. Variasjoner og stadig nye utfordringer kommer etter hvert som vanskelighetsgraden stiger. Og det gjør den. Spillet har dessuten en lekker design som øker spillgleden. Lykke til 🙂

Broken sword: The Serpent’s curse

broken sword the serpent`s curseEt herlig pek- og klikk spill med en god historie og en god porsjon humor. Har du ikke vært borti Broken sword-serien før kan du godt prøve deg på dette spillet. Anbefalt for deg som liker en god røverhistorie i spillformat.

The longest journey

the longest journey nettbrettJada jada. Jeg har spilt den lengste reisen på pc og har ventet leeeeeenge på oppfølgeren som endelig er tilgjengelig for windows (Dreamfall chapters). Den lengste reisen har jeg nå lastet ned på ipad for å spille gjennom det på nytt. Er spent på om jeg blir like fornøyd  med denne klassikeren som ved første gjennomspilling?

Papers, please

papers please for ipad og nettbrettMange skryter av dette spillet. Som passkontrollør får du hendene fulle med å godkjenne papirer og avgjøre hvem som får reise inn i landet. Kravene fra staten øker dag for dag og gjør det vanskelig å oppfylle kriteriene og forventningene som settes til deg. Feiler du går det utover familien din. Kort sagt – et spill der du ikke kan vinne.

Les mer om spill på nettbrett:

Clementine i The walking dead, en fin spillkarakter

Jeg har spilt alle spillene på iPad (ios) og har ikke undersøkt om de er tilgjengelig på android og mobil. Mange av spillene har jeg funnet fram til ved å følge med på Editor’s choise på Apple store. Andre spill fant jeg på Gamer.no som månedlig anbefaler mobilspill. Men jeg leter stadig etter nye og bedre kilder til anmeldelse av gode spill for voksne på nettbrett og mobil. Game on 🙂

Reklamer

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 20. januar 2015 av i Spillomtale, Spillvev anbefaler.

Twittermeldinger

Feil: Twitter svarte ikke. Vennligst vent noen minutter og last denne siden på nytt.

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: