Spillprat fra sofakroken

Spillvev

En av spillverdens fineste karakterer

Clementine er en av de fineste spillkarakterene jeg har vært borti på lenge, skrev Julie etter første sesong av the walking dead. Gjennom fem episoder fulgte vi den åtte år gamle jentas kamp for å overleve i en akopalyptisk verden, overtatt av levende døde.

Seksten måneder senere møter vi henne igjen som hovedperson i sesong to av dette kritikerroste spillet. Clementine har lært å overleve og er både tøffere og smartere, men har fremdeles et varmt hjerte.

The walking dead sesong 2, Telltale Games

Som spiller ser du verden gjennom hennes øyne og gjør de vanskelige valgene for henne. Utfordringene står fortsatt i kø, ikke minst er det vanskelig å finne ut hvem du kan stole på.

Valget av hovedperson gir spillet en ekstra dimensjon. Det kan jo være ålreit å spille barske karer som Nathan Drake og Bigby Wolf. Og det får man jo nok av muligheter til i spillverden.

Men Clementine representerer noe helt annet. Hun har ikke en voksen manns styrke og må finne helt andre strategier for å overleve. Hun er fremdeles et barn, men tar en voksens ansvar. Man kan gjøre seg sine egne tanker om hvordan en slik tøff, krevende verden vil påvirke henne framover. Valg av hovedperson åpner dermed for interessante perspektiver.

Samtidig er det ingen av de andre personene i sesong to som biter seg fast. Det er som om man ikke blir riktig kjent med dem og med gruppens dynamikk. Kanskje med ett unntak.

Dette står i kontrast til sesong en, der samspillet mellom de ulike personene utgjorde en viktig del av historien og var en del av spillets styrke. På den anen side. Kanskje dette er et resultat av å befinne seg i en verden som etter hvert synes uten håp?

Jeg er spent på om det blir noen sesong tre av the walking dead, og hvilken vei det bærer?

Jeg har spilt alle sesongene på nettbrett, nærmere bestemt iPad. Det var et godt valg. Spillene fungerer svært godt på denne plattformen.

Flere spill til nettbrett

 

 

Reklamer

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 19. januar 2015 av i Spillomtale, Spillvev anbefaler.

Twittermeldinger

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: