Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Brev fra soldater ga inspirasjon til spill om første verdenskrig

valiant hearts: The great war ipadVALIANT HEARTS: THE GREAT WAR forteller historier fra første verdenskrig. Spillet er inspirert av brev fra de mange millioner menn som ble mobilisert under krigen.

Du starter som Emile som blir kalt inn for å kjempe for den franske hæren i 1914. Underveis spiller du turvis også et knippe andre personer. Deres skjebner veves sammen og danner grunnlaget for historien som fortelles.

Her er det ikke våpen og kampstrategi som står i fokus. Spillet handler like mye om sivile tap, førstehjelp, krigsfangenskap og atskillelse fra nære og kjære. Oppgavene, eller puslespillene som du må løse knyttes ofte til nettopp disse temaene.

Jeg likte svært godt både gameplay og oppgaver. Puslespillene var passe vanskelig for den typen spill, og det var logisk å resonnere seg fram til riktig løsning, og lett å spille på nettbrett. Personer og omgivelser har også fått et dystert uttrykk som kler spillet, og understreker alvoret i historien.

Den ytre historien er bygget på viktige hendelser og slag som har funnet sted i perioden 1914 til 1918. Underveis i spillet finner du ulike gjenstander som tilhører perioden. Det serveres også fakta om hendelsene som utspiller seg.

Men til syvende og sist er det historien om enkeltskjebner som fortelles, inspirert av brev skrevet av de om lag 65 millioner menn som ble mobilisert under første verdenskrig. Og historiene gjør inntrykk.

Krig er aldri vakkert.

Flere spill til nettbrett:

Jeg har spilt alle spillene på iPad.

Reklamer

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 17. januar 2015 av i Spill i skolen, Spillomtale, Spillvev anbefaler.

Twittermeldinger

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: