Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Noen ålreite spill til nettbrett

Nettbrett egner seg ypperlig for spill! Mange av spillene er kortere og mer overkommelig å gjennomføre enn de storslagne spillene for ulike konsoller. Jeg velger stadig oftere nettbrett som arena for hverdagsspilling. Utfordringen kan være å finne fram i mylderet av apper som tilbys.  Særlig hvis du er på jakt etter spillopplevelser litt utover wordfeud og Angry birds.

Her er et knippe av mine favorittspill gjennom det siste året. Spill som krever litt mer tid, men som belønner deg med gode historier, logiske nøtter og visuelle opplevelser:

Les også: 12 ålreite spill for nettbrett, spilt på iPad (2015)

Yearwalk

yearwalkYearwalk byr på en uvanlige spillopplevelse i et mytisk univers som gir assosiasjoner til nordiske folkeviser, sagn og overtro. Visuelt er dette spillet en opplevelse i seg selv, underlig og annerledes. Gåtene er ikke logiske, men minner mer om mytiske ritualer.  Er du på jakt etter en annerledes spillopplevelse kan svenskproduserte Yearwalk være et godt valg.

Limbo

limboSagnomsuste og  kritikerrroste Limbo dukket endelig opp på nettbrett. Spillet er en visuell opplevelse og byr på en særegen stemning med sitt  sparsomme fargevalg og dunkle uttrykk. Utfordringene i Limbo ligger både i å løse de tidvis geniale, logiske gåtene, men også i fingerferdighet til å gjennomføre. Tidsmarginene er ofte knappe og med klønete fingre kan det være en utfordring på nettbrett.  I skrivende stund står jeg fast tre kapitler fra fullført spill. Jeg vet hva jeg skal gjøre, men er ikke hurtig nok.  Jeg håper hjelpen er nær….

Machiniarium

machinariumMachinarium er et eventyr – i dobbelt forstand. Det håndtegnete spillet byr på sjarm og varme så det monner. Historien er enkel og rørende og gåtene er (stort sett) logiske og mulig å løse. En varm historie om en liten robot med et stort hjerte. Anbefales!

The room

The room - mystisk gåte spill

The room er et gåtefullt spill som i enkelthet går ut på å avdekke rommets hemmeligheter.  Spillet har nydelig grafikk og uvanlig god gameplay, Er du på sporet av en ny dør, luke eller hemmelighet vet du det med en gang at du har valgt riktig. Står du fast er det også gode hint å hente – dog ikke for avslørende. Men det som først og fremst fascinerte med dette spillet er hvordan et lukket rom kan føre til en så spennende jakt for å avsløre rommets hemmeligheter.
Nylig har det kommet en tilleggspakke til dette spillet, og spillprodusentene lover flere mysterier.  Skulle jeg anbefale ett av spillene som er omtalt her, ble det dette!

Waking Mars

waking marsDet finnes liv på Mars, mangfold og vann. Det oppdager du på din ferd gjennom grottene på Mars, der du også bidrar til å skape nytt liv. Spillet er visuelt vakkert – den røde planeten – og spennende på en annen måte. Fremdeles er jeg litt usikker på om spillet har et egentlig mål, eller om dette er en ren oppdagelsesferd. Og det er nettopp denne annerledesheten som fasinerer.

The silent Age

the silent ageEt spill der handlingen foregår i et framtids – fortidsperspektiv. Visuelt har spillet en slags moderne, minimalistisk stil både i utseende og historiefortelling. Ganske snart befinner du deg i en kinkig situasjon som du må finne en løsning på. Spillet er utrolig logisk på den måten at  finner du en gummihanske vet du at du har bruk for den til neste løsning, og trenger du en nnøkkel vet du at den dukker opp et sted.  Et fasinerende spill der jeg foreløpig bare har fått tilgang til første del av eventyret.  Jeg venter i spenning på oppfølgeren.

Plants vs zombies 2

imagesKlassisk tower-defence spill der du ganske enkelt skal forsvarer hus og hage mot en fremrykkende arme av zombier i ulike varianter. Spillet byr på store variasjoner i miljø og utforming av brett, og har stadig nye oppgaver som må løses med nye strategier og nye våpen – les planter. Spillet passer for deg som liker strategiske utfordringer, men vær advart: Du blir hekta!

Puzzleagent

Puzzzle agent fra Telltale GamesJeg har alltid hatt sansen for puslespill og antihelter, og denne pusslete agenten  appelerer definitivt. Historien her er litt pussig, men liker du gåter og puslespill kan dette spillet fra Telltale games falle i smak.

100 floors

100 Floors App100 floors er blant fjorårets favoritter. 100 etasjer, 100 heisdører, 100 gåter. Det er essensen i 100 floors. Klarer du alle etasjene uten å ty til walkthrough blir jeg imponert!

FunRun

Klar til start i det norskproduserte spillet FunRun.

FunRun. Moroløp, rett og slett. Her løper du om kapp med 3 andre spillere, og det er nettopp konkurranseelementet som gjør dette norskproduserte spillet så moro. Prøv selv.

Wordfeud

wordfeud

Scrabble på nettbrett. Tidstyv hvis man har for mange spill gående på en gang. Men Wordfeud er en evergreen!

Finn flere spill for mobil og nettbrett

12 ålreite spill for nettbrett (2015)

Strektegning, moroløp og puslespill

Spill for nettbrett som er anbefalt av Politiken

Fem fete brettspill til iPaden (Politiken)

Gamer anbefaler mobil-spill  hver måneed (Gamer)

Spillene som er omtalt i denne artikkelen er spilt på iPad

Reklamer

Én kommentar på “Noen ålreite spill til nettbrett

  1. Tilbaketråkk: Takk for følge #gameover | Spillprat fra sofakroken

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 27. oktober 2013 av i Aktuelt, Spillomtale.

Twittermeldinger

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: