Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Strektegning, puslespill og moroløp

Jeg liker at mobilspillene alltid er tilgjengelig. Dessuten er de korte og kan oftest lastes ned for en billig penge, eller helt gratis. Ulempen er selvsagt at noen spill har mekanismer som etter hvert kan loppe deg for ganske mye penger. Camelot og Six-Guns ble derfor raskt slettet.

De fleste spill koster mellom sju og førti kroner. Det er OK pris for et godt spill. Sammenliknet med et spill til Playstation (som sannsynligvis blir liggende halvspilt i hylla) blir det mye spill for pengene. Her er noen av spillene vi har lastet ned til iPad:

Stickman – det enkle er ofte det beste

Draw a Stickman - Hitcent.com, Inc

Tegn din egen historie,

Tegn din egen strek. Deg selv. Tegn din venn, og eventyret er igang. Ditt våpen er en magisk penn, den kan mane fram ild og vann, lyn og torden og sikkert mer. Du møter både drager og andre hindringer. Men pyttsan. Hva gjør man ikke for å redde sin egen venn?
Foreløpig har jeg bare testet gratisutgaven, men det er nok overhengende fare for at jeg laster ned resten og prøver dette spillet med den artige innfallsvinkelen.

Granny Smith – spretten bestemor!

Granny Smith

Spretten bestemor!

Spillet går enkelt og greit ut på å få tak i de grønne eplene før den maskerte banditten tar dem. Granny setter friskt utfor bakkene med flagrende skjørt, rulleskøyter og stokk. Den viser seg å være hendig når hun skal svinge seg i telefonstolpene. Besta går heller ikke av veien for å slå kolbøtte når det trengs.
Spillet er så enkelt og så gøyalt som det høres ut. «Sykt kult» var karakteristikken her i familien. Etter hvert åpnes nye verdener, og man får tilgang til nye spillfigurer. Spillet appellerer garantert til leken ungdom og kan lastes ned for en billig penge.

Puzzleagent – antihelt med apell

Puzzzle agent fra Telltale Games

Puslete anti-helt!

En amerikansk pussleagent og antihelt med lue og øreklaffer! Klart dette spillet appellerer. Dette er et spill for oss som liker gåteløsning og en litt annerledes historie. Say no more.
Spillets handling utspiller seg i en amerikanske småby langt fra folkeskikken, og vi treffer både sjeriffen og landsbyoriginalen i et rikt persongalleri. Det tar litt tid å sette seg inn i spillets indre logikk, og skjønne hvordan gåtene skal løses. Jeg tar meg i å lengte etter professor Layton og hans utmerkede lærling Luke, og ikke minst de utfordrende oppgavene med de logiske løsningene.
Puzzleagent er et spennende spill med en noe brå avslutning. Forventningene var høye etter at Gamer skamroste PC-versjonen av dette spillet, og iPad-utgaven svarte kanskje ikke helt til forventningene. Likevel. Et godt spill med en særegen atmosfære, og absolutt et spill å laste ned for deg som liker gåteløsning. Anbefales.

Reodors dampdrevne postsorteringsmaskin

Utrolig at det kan være gøy å sortere post. Men det er det altså. Solan Gundersen trenger hjelp til å sortere post i sekker, og her finner du brev til både Norge, Sverige, Storbritannia, Tyskland, Japan og …. Og de kommer fortere og fortere.
Har du spilt Flåklypaspillet vil du kjenne dette igjen som et av minispillene. Spillet går kort sagt ut på å holde orden i brevrekken og sortere i riktige sekker. Det er en kamp mot klokka og mot egen poengsm fra tidligere. Litt som gode, gamle Tetris som du også kan laste ned. Gøyalt spill, sånn innimellom, men plutselig er det likesom ferdigspilt.

Civilization revolution – levedyktig sivilisasjon

Sid Meier's Civilization

Alt henger sammen med alt!

Strategispill med sivilisasjonsbygging er bra. Det jeg liker spesielt godt med Civilization er at spillet har en helhetlig løsning for hvordan en sivilisasjon utvikler seg. Det er ikke nok med matproduksjon og militære løsninger. Forskning, kultur, handel og religion er like viktige ingredienser for at en sivilisasjon skal leve i århundrer og lykkes.
Spillet tar høyde for dette, og utviklingen følger i naturlig rekkefølge. Alfabetet først, deretter skriftspråk og lovgiving, og alt må være på plass før demokrati kan innføres osv.  Spiller blir dermed noe komplisert, og det kreves litt tolmodighet for å sette seg inn i spillmekanismer og få fullt utbytte av spillet. Selv om grafikken er god, og spillmekansimene prima får man ikke «nærkontakt» med byer, bygninger og innbyggere i denne utgaven.
Min egen sivilisasjon har foreløpig nådd år 1740, og jeg står på terskelen til å innføre demokrati. Det må vel sies å være en passelig aktivitet, sånn en helt vanlig søndag ettermiddag?

Rayman skuffer ikke

Rayman Junglerun, Ubisoft

Hardtslående jungelløp

Rayman Junglerun er moroløp og humør fra begynnelse til slutt. Nydelig grafikk, lyd og artige karakterer smelter sammen og gjør deg glad – rett og slett. Spillet er delt i fire kategorier: Jump –  Fly – WallRun og Punch som hver har ni baner og ekstrabonus. Nye baner åpner seg etter hvert, og vanskelighetsgraden er stigende. Her er det presisjon og øye-hånd koordinering som teller.
Foreløpig har familien sammen forsert Jump og Fly, men har fremdeles noen hindringer igjen i Wallrun. Rayman er spillet vi alltid kommer tilbake til, og en fin utfordring å ta sammen med familiens Run-eksperter 🙂

Artikler om mobilspill på denne bloggen

Reklamer

2 kommentarer på “Strektegning, puslespill og moroløp

 1. xkake
  2. desember 2012

  Det finnes så mange muligheter til mobiler og brett! : ) Jeg har en arbeidsmobil med veldig lite kapasitet så har bare Jewels Star akkurat nå. Mulig jeg kjøper et brett eller en ipod touch til neste år og kan sjekke flere av spillene som finnes!

  Må bare si at det siste spillet av Layton, The mask of chaos, til 3DS ser helt fanastisk ut. Og ikke bare ser det fint ut, det er kommet litt nytt, samtidig som man kjenner igjen det typisk gamle! Litt uvant å bruke stylusen så mye til å navigere, men det er utrolig spennende!

  • Spillvev
   2. desember 2012

   Ja, det er mange fine spill til mobil og nettbrett. Liker dem godt for litt spilling sånn inimellom andre ting. Men jeg tror kanskje fremdeles det er andre plattformer som er bedre for de lange, dype spillopplevelsene.
   Takk for tips om professor Layton. Skal definitivt sjekke ut det spillet.

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 2. desember 2012 av i Aktuelt, Spillomtale.

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: