Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Gåteløsning og brettmagi

Jeg liker det uforutsigbare. Historier som åpner nye univers og ikke har en opplagt handling. Jeg leter alltid etter spill, bøker og film som overrasker og byr på noe annerledes.

The Room var i særklasse et slikt spill. Mystisk, annerledes og uforutsigbart. I tillegg er spillet intuitivt lett å forstå og med gode spillmekanismer som straks gir svar på om du har funnet riktig løsning.

Machinarium er en spillperle

Store oppgaver venter den lille roboten Josef.

Machinarium er en annerledes spillperle som starter på skrothaugen. Den lille roboten Josef trenger litt starthjelp før han kan dra ut på oppdraget sitt, hva nå det er? I det fjerne skimter vi en bygning, (kan det være et slott?) og vi aner hvor ferden bærer.

Kulissene, fargene og ikke minst karakteren vi møter på ferden gjør dette spillet til en annerledes opplevelse. Vaktene og omgivelsene tegner en kald og kynisk verden. Musikken og fargene er dystre, men ikke uten varme. Og roboten Josef har både sjarm og kløkt nok til å løse de tidvis vanskelige gåtene underveis.

I starten er det litt plunder å finne ut av de ulike spillmekanismene, men etter hvert blir du kjent med spillets indre logikk. Hvis tingene ikke skjer i riktig rekkefølge er det ikke alltid spillet åpner seg som det skal. Dette ordnes raskt ved å gjøre det på nytt. Et tips kan derfor være å lagre regelmessig. Noen oppgaver løses ved å finne gjenstander som skal brukes på riktig måte, andre ganger må mystiske gåter og puslespill løses. Spillet byr på hint både i form av innebygde tegn i selve spillet og et system for hint og løsninger når man virkelig står fast. All kommunikasjon foregår i lyd og bilder, noe jeg likte spesielt godt. Spillet karakteriseres som et typisk pek- og klikk eventyr, og som i alle eventyr kan vi jo håpe på en happy ending.

Bt omtalte det kritikerroste spillet som «Tsekkisk brettmagi«. Men jeg glemte spillets navn, helt til Pressfire igjen hentet det fram til helgekosen. (Takk til Bt og Pressfire 🙂
Spillet ble lastet ned på iPad, åpnet og …… er vanskelig å legge fra seg. Anbefales!

Artikler om mobil- og brettspill på denne bloggen:

Reklamer

2 kommentarer på “Gåteløsning og brettmagi

 1. ywea
  18. november 2012

  Machiniarium er verdens beste spill !!

  • Spillvev
   19. november 2012

   Takk for kommentar.
   Enig med deg. Machinarium er en liten spillperle 🙂

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 18. november 2012 av i Spillomtale, Spillopplevelse, Spillvev anbefaler.

Twittermeldinger

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: