Spillprat fra sofakroken

Spillvev

FunRun og Boost 2 beste gratisspill for mobil

Det er ganske forvirrende å finne fram i apper og nedlastbare spill for Ipad og android. Derfor gikk vi litt grundig til verks sist uke og lastet ned en del populære gratssspill til Ipad. Siden jeg er spillentusiast og tobarnsmor har vi hentet ned spill med tanke på både voksne og barn i en salig blanding. Jeg har fått kvalifiserte innspill fra familiens spilleksperter, og hva vi synes om spillene kan du lese nedenfor. Noen av spillene er tilgjengelig og spilt også på android mobiltelefon. Ting som er vektlagt i vurderingen:

1. Først og fremst at spillet fenger og er gøy å spille
2. At spillet har enkle funksjoner og at det er lett å skjønne hva som er poenget
3. Rask oppstart for å komme i gang med spillet og lite tekniske problemer
4. Stigende vaskelighetsgrad og mulighet for gjenspill
5. At markedsføringen holdes unna selve spillet. Det er utrolig irriterende når reklamen kommer i veien for spillfunksjonene, eller det stadig popper opp reklame når man er midt inne i selve spillet. Aller verst når det inviteres til å bruke store pengebeløp.

Vinnen er uten tvil FunRun

Det norskproduserte mobilspillet FunRun er utviklet av dirtyBit Games

Fun Run fra Dirtybit er moroløp

Fun Run er rett og slett moro-løp. Hurtig også.  Enkle funksjoner, lett å laste ned og spille, raskt unnagjort og passelig porsjoner ferdighet og flaks. Det tar ikke mer enn ett minutt eller to å konkurrere med tre andre spillere i sanntid i dette herlige spillet. Sjarmerende figurer og godt utvalg av listige feller og verktøy styrker spillopplevelsen. Gamer peker på at de ulike fellene og verktøyene ikke har noen funskjon i enspillerdelen av spillet. Enig i det, men multiplayer-delen fungerer til gjengjeld helt ypperlig, og det er jo konkurranseelementet som gjør dette spillet til en sikker vinner.

Where`s my Perry?

Nebbdyret Perry er en kul agent og i dette spillet beveger han seg via vannrør. Han trenger din hjelp til å lede vannet i riktig retnin og komme videre. Dette er puslespill av beste sort, med utfordrende, men ikke umulige oppgaver å løse. Where`s my water? er et tilsvarende spill der du skal fylle badekaret med vann. Klarer du det får du en fornøyd krokodille som badegjest. Foreløpig har vi lastet ned gratisversjonene, men kommer definitivt til å investere sju kroner per spill for å laste ned fullversjonene av disse spillene.

Boost 2

I spillet suser du gjennom en tunell og styrer ved å vippe mobilen fra side til side. Det går fort, særlig når du svinger innom felter som er markert med piler. Målet er enkelt og greit å overleve lengst mulig.
Spillet appelerte absolutt til panelets fartsglade deltaker. Foreløpig har vi lastet ned gratisappen, men synes det er verd en investering på 14 kroner for fullversjonene av dette spillet. Tips om spillet fikk vi via TV2.

Suser avgårde! Boost 2 av Jonathan Lanis.

Tempelrun

Spilleren starter plutselig  på flukt fra en gjeng illsinte aper i ruinene av et tempel. Flukten fortsetter i like heseblesende tempo og her gjelder det å svinge til høyre, venstre, hoppe, dukke og samle poeng i et forrykende tempo. Rask reaksjonsevne er din viktigste kvalitet i dette spillet som er kjempepopulært blant panelets yngre garde. Så derfor tar vi det med her, selv om dette spillet ikke helt er min greie.

Unblock me

Dette er puslespillet for oss med tolmodighet. Vi som liker å vri hjernevinningene for å flytte klosser ogrydde vei for den røde. Du kan velge både avslappet modus og hardbarka strategi der du får poeng for lavest mulig antall flyttinger. Oppgavene er mulige å løse, men gir nok hodebry til at de engasjerer, og vanskelighetsgraden er stigende. Spillet er på mange måter en nettutgave av Rush Hour som jeg skrev om tidligere, og jeg oppdager at duse farger gjør oppgavene mer tilgjengelig. Anbefalt!

The Simpsons. Tapped out

Jeg er veldig glad i Simpsons, men dette spillet fenget ikke.  Spillet har treig nedlasting, og er stressende- trass i en morsom innledning i skikkelig Homer Simpson-stil. Det første oppdraget er å rydde byen (du skjønner kanskje hva som har hendt) og bygge opp igjen Simpsons hus pg nabolag, trinn for trinn. Ikke altfor vanskelig. Problemet er at spillet tar styringen og hele tiden forteller hva jeg skal gjøre og gir få valgmuligheter. ikke før er en oppgave fullført og man har klikket og klikket for å innkassere XP og dollar (og selvsagt donuts) så plinger det igjen for neste forutbestemte oppdrag. Dette spillet ga jeg opp ganske raskt.

Kingdom of Camelot

Kommentaren under dette spillet var at her er de bare ute etter pengene dine – så vær advart. Kingdom of Camelot er et klassisk strategispill fra middelalderen som inviterer til å bygge sin egen by, med hytter, hus, slott og ressurser i form av stein, ved, mat og metall. Familiens strategispillekspeet vurderte spillet som «ganske bra for å være et gratisspill, men ikke så bra som Ikaros» (strategispill for PC). Spillet er multiplayer, og etter hvert som spillet utvikler seg står nok landsbyen min i fare for å bli invadert av andre spillere, med mindre jeg inngår gode allianser. På ett punkt i oppbyggingen av byen slapp jeg opp for mat, og hadde heller ikke ressurser til å oppgradere matproduksjonen. Jeg fikk da tilbud om å kjøpe ressurser i form av «gems». Hvor mye jeg ville trengt er usikkert, men prisen var stiv: Fra 35 til 700 blanke kroner kunne jeg investere for å oppgradere et spill som i utgangspunktet ikke er fabelaktig. Jeg fant en annen løsning for oppgradering, men kommer nok ikke til å fortsette å spille. Jeg har ingen sans for at det oppfordres til å bruke store pengesummer på oppdateringer av et spill som i Utgangspunktet er gratis og uansettikke godt nok til å blafre med hundrelapper.

TV2 gir råd om hvordan du unngår sjokkregning når barna leker på Ipaden

Og til sist fire ting jeg liker med mobilspill:

1. Lett å ha med seg, også på ferie
2. Mobilspill er ofte korte, du slipper å sette av hele ferien for å bli ferdig
3. Mange gratisspill tilgjengelig, og de fleste spill har uansett en overkommelig pris
4. Du slipper å lese gamle Se og Hør på venterommet når du gruer deg til å gå inn til tannlegen 😉

Andre spill vi kikket på;

100 Floors – nå også med halloween-utgave
Angry birds Rio
Meteor math
Leps world 2
Alien pig

Innlegg om mobilspill på denne bloggen

Reklamer

2 kommentarer på “FunRun og Boost 2 beste gratisspill for mobil

 1. Erlend
  18. oktober 2012

  Hei,

  Tusen takk for at du har testet spillet vårt Fun Run. Alltid kjekt med positive tilbakemeldinger fra brukerne. Vi er akkurat ferdig med neste patch som kommer i slutten av oktober. Denne legger blant annet til flere brett, bots i enspillerdelen mm.

  Mvh
  dirtyBit teamet

  • Spillvev
   22. oktober 2012

   Takk selv for flott spill. Fint å høre at dere jobber videre med å utvikle spillet, skal definitivt følge med. Liker veldig godt at spillet er så intuitivt lett å forstå og spille, og samtidig har konkurranseelementet som gir spenning og at ingen spill blir like 🙂

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 14. oktober 2012 av i Spillomtale.

Twittermeldinger

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: