Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Europa rundt med «Ticket to ride»

Det skjer noe rundt bordet når vi spiller Ticket to Ride. Blikk utveksles, baner og kort studeres og konkurranseinnstinktet våkner. Spillet fenger like godt i vennegjengen som hos tenåringene, og er derfor ypperlig både som familiespill og når vennegjengen samles – hvis man er klar for litt innbyrdes konkurranse. Og skal du på ferie kan du laste spillet ned på iPaden din.

Ticket to Ride, Europe

Alltid en ekstra spenning når Ticket to Ride kommer på bordet. Spillet er også tilgjengelig på iPad.

Brettspillet Ticket to ride inviterer til å reise Europa rundt med jernbane. Settingen er Europa anno 1901, og spillerne skal reise med tog på kryss og tvers over hele kontinentet. Ved å bygge jernbaner, stasjoner og tuneller kan spillerne fullføre sine oppdrag om utbygging av jernbanestrekninger og sanke poeng. Spillet krever oversikt over spillbrettet og Europakartet og inviterer til planlegging og å spille sine kort godt og riktig.

Både originalspillet og oppfølgeren med tillegsnavnet Europa fikk rosende omtale da de kom for noen år tilbake. Det er plass til fem spillere. Er man flere går det fint an å slå seg sammen. Det kan være både hyggelig og smart, og kan øke tempo i spillet. Det er heller ingen ulempe å ha  en spilleder som kjenner reglene ved første gjennomspilling, det er en del ting å holde orden på i starten, men du kommer fort inn i det.

En trivelig nyhet er at Ticket to Ride er tilgjengelig for iPad og er  er blant brettspillene som anbefales i denne videoen: Spillredaktør Thomas Vigild/Politiken anbefaler brettspill for iPad

Hvilke spill skal du spille i høst?

Reklamer

2 kommentarer på “Europa rundt med «Ticket to ride»

  1. xkake
    6. oktober 2012

    En vinter satt jeg sammen med gode venner og spilte dette spillet. Det var utrolig koselig og spennende! : ) Vurderer å kjøpe det til meg selv ved en snere anledning!

  2. Tilbaketråkk: Ticket to Venezia | Spillvev

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 5. oktober 2012 av i Spillomtale.

Twittermeldinger

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: