Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Norsk spill med suksess

FunRun suser oppover topplisten, og ligger på femteplass, fire dager etter lansering i Apple App Store. Spillet har allerede inkassert fem av fem mulig stjerner fra brukerne, skrev Bt 9. september.

Det norskproduserte mobilspillet FunRun er utviklet av dirtyBit Games

Jeg var ikke sen om å laste ned spillet og ta en liten testrunde på Ipad. Først en liten gjennomspilling i enspillerdelen for å lære spillet, deretter i kappløp med tre andre spillere. Og det funker som en kule. Lettspilt, rakst og med enkle funksjoner, men samtidig så spennende at det absolutt pirrer konkurranseinstinktet. Spillet har to funskjoner, en for å hoppe og en for å utløse skumle feller, skjold og andre goder. Og pass deg – det er lett å gå i sine egne feller…..
Det ble noen runder med fjerdeplass før jeg klarte å avansere, og overrasket meg selv med å plutselig være vinner av en bane!

Deretter ble spillet testet av andre familiemedlemmer som likte spillet kanskje enda bedre enn jeg. Og det er jo ikke tvil om det, når det kommer til spillferdighet, hurtighet og koordingering ligger husets tenåring et hestehode foran. Det er bare slik det skal være 😉

Spillet fungerte fint som et samlingspunkt, der vi heiet hverandre fram. Vi brukte også litt tid på å diskutere hvordan de ulike fellene og godene egentlig virket, hva som er god taktikk og hva som var bra med spillet. Både grafikk, humor og figurer falt i smak. Skilpadden, rullebrett og hjelm var «sykt kuult», og vi var enige om at spillet gikk helt til topps med fem av fem stjerner *****

FunRun er et av verdens første online sanntids flerspiller-spill, et såkalt multiplayer-kappløp for opp til fire spillere. Du kan få det gratis både på Android og iPhone/iPad. Ifølge utviklerne har de satset på humor som skal appellere til voksne. Inntjening er tenkt med såkalte «in-app-purchases», dvs at spillet er gratis for nedlasting, men om man vil ha en litt kulere karakter eller utstyr så kan man kjøpe dette inne i spillet.

Spillutviklerne har bakgrunnfra studentmiljøet ved NTNU, og har etablert seg i bedriften dirtyBit Games. Spillet ble kåret til årets mobilspill og spillernes valg på Norwegian Game Awards.

Vi gleder oss over den gode mottakelsen spillet har fått og ikke minst mange moroløp med FunRun utover høsten!

Hørt om FunRun:
Lurer på hvorfor jeg hele tiden går i revesaksen. Kan det være fordi jeg er en rev???

Les også:

Klar til start i det norskproduserte spillet FunRun.

Klar til start i det norskproduserte spillet FunRun.

Reklamer

2 kommentarer på “Norsk spill med suksess

  1. michaelsteknologiblogg
    14. september 2012

    Dette spillet minner meg om supermario, donkey kong og en haug andre spill. Det er meningsløst nok til å lykkes:)

  2. Spillvev
    15. september 2012

    Hei. Ja dette er er full-fart-spill uten dypere mening. Har ikke spilt spilt Super-Mario eller Donkey Kong, men liker at FunRun åpner for konkurranse med andre spillere. Og at det er raskt å spille! 

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 10. september 2012 av i Aktuelt, Spillomtale.

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: