Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Det bobler i norsk spillindustri

Spillbransjen er i utvikling, og norske spillselskapet vokser fram som paddehatter, skal vi tro VG. I løpet av fire år er antall spillselskaper i Norge blitt nesten fordoblet, fra 41 til 73 selskaper. Vi kan ha sett starten på en gullalder for norsk spillbransje, spår avisen optimistisk, riktignok før meldingen om massepermitteringer hos Funcom.

Among the sleep fra Krillbite Studio er ett av flere norske spill som får produksjonsstøtte i 2012. Lanseringsdato er satt til 2013, men spillet har allerede satt spor etter seg internasjonalt: Norsk grøsser tar verden med storm, rapporterer VG.

I Among the sleep ser du verden gjennom øynene til et to år gammelt barn som er lagt for kvelden.

I alt 17 interaktive produksjoner har fått støtte så langt i år, etter at støtten til dataspill i fjor ble doblet. Blant gjengangerne er blant annet Owlboy og Skar – Hammeren vender tilbake, mens Funcom får støtte til et spill med den mystiske arbeidstittelen PROJECT O for å nevne noen. Ravn studio melder også om støtte til sitt neste prosjekt – Vennebyen.

Vi krysser fingrene for en oppegående spillbransje med kunstnertisk såvell som kommersiell suksess, og mange nye arbeidsplasser i framtida. Norge må henge med på dette feltet!

Følg Norske spill på Facebook!

Spillmakerlauget samler spillbransjen i Bergen.

JoinGame skriver om Årets beste spill av studenter

Reklamer

2 kommentarer på “Det bobler i norsk spillindustri

  1. michaelsteknologiblogg
    14. september 2012

    Jeg hadde helt glemt at NFI delte ut spillpenger. Syntes kanskje at de ikke stiller like strenge krav til spillene som de gjør de filmene. Burde det ikke stilles krav til manus og kanskje også orginalitet?

  2. Spillvev
    15. september 2012

    Hei. Heldigvis gir NFI støtte også til spill, og summen er doblet det siste året. Jeg håper dette bidrar til større bredde i hva som produseres her til lands. Hvilke krav som stilles til spillene som får støtte vet jeg ikke helt. Noen som vet?

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 7. september 2012 av i Aktuelt.

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: