Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Spill i skolen – 9 aktuelle artikler

De fleste spill har innebyggete mekansismer som motiverer for læring og inviterer til å trene opp ulike ferdigheter. Alt skolen trenger finnes allerede i spill! Flere og flere lærere tar dette i bruk. Under finner du artikler med eksempel på hvordan Civilization IV, Assassin Creed, Nintendo og andre spill bruke i læringssammenheng.

Burde vi bruke tid på dataspill i skolen?

Når jeg har diskutert planene om å bruke dataspill som et verktøy for å oppnå kompetansemål har jeg ofte blitt møtt med en respons av typen: “Ungdommer spiller da mer enn nok dataspill hjemme allerede. Burde vi virkelig bruke tid på dette i skolen også?”
Nordahl Grieg videregående skole tar i bruk Civilization IV i undervisning

Civilization IV and the Social Studies Curriculum

The Civilization IV computer game contains several concepts that can be used to strengthen students’ learning. In this post I will detail which learning aims in the Norwegian Social Studies curriculum we expect to cover, and how they relate to Civilization IV.

Spill og læring

Når jeg har brukt spill i undervisning tidligere, har jeg gjerne også vært lagt opp med samskriving. Jeg har gjerne innledet litt om temaet før vi har spilt. Når så elevene har gått i gang med spillingen, har de vært bevisste på det faglige fokuset for økta.
Magnus Sandberg har brukt Assassins Creed og Minecraft i undervisning

Vil ha «Portal 2» inn i den norske skolen

I «Portal»-spillene må du løse fysikkbaserte gåter, hvor du er utstyrt med et verktøy som kan lage portaler. Ved å ta i bruk eller utnytte fysiske lover kan du komme deg videre i miljøer som er skapt som en gåte.- Innovative lærere finner nå måter for å bruke «Portal» og «Portal 2» til å lære fysikk og prøve teser i klasserommene sine.
Artikkel på Pressfire.no.
(Jeg synes du skal unne deg å se denne traileren fra det første Portal-spillet – den er ganske illustrerende for spillets utfordringer.)

The Big Five: Five Reasons Why Educational Games Work

Before we can begin research on topics in games for learning, we must discuss what we already know about why games can be used for serious or educational purposes.
På bloggen GAMINGBETTER

FIFA 12 og Nintendo til læring

Kan målrettet og forsvarlig bruk av dataspill bidra til å oppøve ferdigheter i lesing, regning og andre læreplanmål?
Svaret på det er et ubetinget ja, ifølge Derek Robertson, Learning and Teaching Scotland.
Derek Robertson på Utdanningsmessen

Multiplayer Math Gaming

Alle som jobber med matematikk vet at drilling er viktig, men ufattelig kjedelig, og elevene mister fort interessen. All forskning viser likevel at automatisering av enkelte ferdigheter øker suksessen til matematikkelevene.  Så hvordan få dem til å øve jevnt og trutt for å oppnå denne kompetansen? Her kan kanskje spill være løsningen.
June Breivik på bloggen Tanker

En speisa skolestart

For en uke siden landet roveren Curiosity på Mars. Samme dag ringte Lage i WOW-fabrikken, og inviterte meg med på en idédugnad. Hvordan bruke Mars-landingen til å gjøre høsten mer spennende for skoleelever?
Magnus Sandberg har reist til Mars med IKT

Hvorfor lykkes ikke pedagogiske spill?

Jeg fant nettopp et interessant innlegg på nettet om hvorfor pedagogiske spill ikke lykkes. Spillbransjen raser fremover med 3d og stadig bedre grafikk.
Teknologinyheter.com, Michaels blogg


Du finner lenker
til flere artikler om spill i skolen i høyremargen på denne bloggen. Hvis du likte noen av disse artiklene, eller har forslag til andre artikler, er det fint om de legger igjen en kommentar eller sender en epost: spillvev [a] gmail.com

Reklamer

2 kommentarer på “Spill i skolen – 9 aktuelle artikler

 1. xkake
  26. august 2012

  Jeg syns det er fint at spill blir brukt i læringsprosessen : ) Det finnes mange bra spill der ute som gjør seg bra som læring! Har også lest et sted om Trauma Centre til Wii brukes.

  • Spillvev
   27. august 2012

   Enig. Mye bra med spill som egner seg til læring, og ikke minst er det noe barn og ungdom både liker og er god til. Har ikke hørt om bruk av Wii, men det høres interssant ut.

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 24. august 2012 av i Spill i skolen, Spillvev anbefaler.

Twittermeldinger

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: