Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Barn og spill – 3 anbefalte artikler

Her er tre artikler om barn og spill som er verd å lese:

Barnas planet er digital

Husk å spille dataspill sammen med barna!

I voksnes verden er barnas interesse for dataspill ofte forstått som spilt tid og bortkastet aktivitet. Det underlige presset om at barn skal drive med sunne og karrierefremmende aktiviteter er i ferd med å bli altoverskyggende.
Kronikk i Aftenposten av Rita A. Brudalen-Adriansen, Medietilsynet.


Hva skal barna spille? Foreldre ta ansvar!

Ja, hva skal egentlig barna spille? Som spilljournalist er dette et spørsmål jeg stadig får servert, og jeg svarer så godt jeg kan. Men det som ofte slår meg er hvor lite enkelte foreldre egentlig vet om spill som medium.
Skriver spilljournalist Kjersti Stuestøl på sin blogg på Gamer.no


«Dit barn bliver riktig dyktig til at slå ihjel»

This is my response to a blogpost by the Danish Ph D, medical doctor and author Vibeke Mannich. In her recent blogpost Dit barn bliver rigtig dygtig til at slå ihjel!  she attacks computer games violently, based on her reading of a list of articles by Craig Anderson et. al.
Skriver forsker Torill Elvira Mortensen på sin blogg Thinking with my fingers


Flere gode artikler om spill finner du i høyremargen på denne bloggen. Hvis likte noen av artiklene, eller har forslag til andre artikler om spill, er det fint om du skriver i kommentarfeltet eller sender en epost.

Reklamer

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 10. august 2012 av i Spillvev anbefaler.

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: