Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Den gode spillopplevelsen

rayman originsPressfire var blant de første som omfavnet nyutgivelsen av Rayman Origins og anbefalte dette som et glimrende flerspillerspill. Etter å ha spilt noen runder med familiens yngste må jeg si meg enig. (Til tross for at jeg har tilbragt mesteparten av spillet svevende som en boble som venter på et velplassert slag fra medspiller for å materialisert meg som spillfigur igjen.) Noe av det som virkelig begeistrer i dette spillet er tempo, humor, fantasifulle rollefigurer og ikke minst humørfyllt musikk.  Å samarbeide om et felles mål og samtidig ha det moro!

The Sly Collection var lenge blant familiens favoritter. Denne slue, tyvaktige vaskebjørnen Sly Cooper, med sans for kjappe replikkvekslinger og å overliste politi og skurker. Ikke minst når den vakre politisjefen Carmelita Fox dukker opp i synsfeltet. Disse spillene er gjennomsyret av kvalitet. Gode historier, lojale venner og slemme skurker som Kompisgjengen overlister.  Gode stemmeskuespillere og ikke minst musikk som underbygger både historien, karakterene og humoren i spillet gjør dette til en helhetlig opplevelse. Lyden som følger med dette spillet er begeistrede utrop når man overlister sløve vakter,  og latter når gode replikker leveres.

Av LEGO spillene er Pirates of Caribean det spillet jeg med størst suksess har kastet meg inn i og frydet meg over sammen med poden, mest sannsynlig fordi vi på forhånd har felles gode opplevelser fra filmene, og fordi humoren fra filmene er videreført i spillet. Little big planet er også blant spillene som byr på fantastiske flerspilleropplevelser.  Spilljournalistene har nå begynt å spekulere i hvilke nye spill vi kan forvente fra denne disse kreative spillprodusentene: Hva kommer etter Little Big Planet? Spill som byr på både flerspillopplevelser og mulighet for å bygge egne baner, og med sjarmfaktor så det monner.

For humor og sjarm ligger innebygget i en rekke av disse kvalitetsspillene. Morsomme figurer, humørfylt kommunikasjon og replikkveksling, og ikke minst musikk som bygger opp under tempo, humor og spillglede. Det er dette som gjør spillene så gode for barn og unge, og det er dette som samler på tvers av generasjoner. Det gir en godspillopplevelse, og det er jo hele poenget med dataspill.

Reklamer

Én kommentar på “Den gode spillopplevelsen

  1. Tilbaketråkk: Strektegning, puslespill og moroløp « Spillvev

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 23. juni 2012 av i Spillopplevelse.

Twittermeldinger

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: