Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Gjensyn med «Immersion»

Den gjentatte debatten om dataspill og vold  minnet meg på en artikkel jeg leste i D2 for flere år siden. Artikkelen tok utgangspunkt i en serie foto som var tatt av unge gamere. Fotoene viser spillere som ser på en refleksjon av spillet i en glassrute med kamera bak. Serien presenteres under navnet «Immersion». Opptakene er gjort av fotograf Robbie Cooper som ønsket å fange «folk som interagerer med verdener som ikke er ekte».

Artikkelen som tok utgangspunkt i «Immersion» var toppoppslag i DN 8. Mai 2009 under tittelen Doomgenerasjonen.

I artikkelen møter vi unge gamere og forskere som diskutere om det finnes noen sammenheng mellom dataspill og voldelig atferd. Harvard-professorene Cheryl K. Olson og Lawrence Kutner. De har gjennomført forskningsprosjektet «Grand Theft childhood», der de studerte 1200 skolebarn og og 500 foreldre på oppdrag fra det amerikanske justisdepartementet. Forskerekteparet avviser at det er noen direkte sammenheng mellom dataspill og voldelig atferd.

«- Konklusjonen avhenger av hvem som har bestilt forskningen. I vårt prosjekt snakket vi med ungdommen. Det har nesten ingen forskere gjort før. Og bare de færreste foreldre. Vi skjønte at voldelige dataspill er en universell aktivitet og veldig sosial. Vi ville blitt mer nervøse om guttungene våre ikke spilte slike spill.» sier forskerekteparet.

De har en anbefaling til foreldre, og det er: Bruk fornuften! Hyppig slåssing, forverrede karakterer og spillavhengighet kan være tegn på at noe er galt med poden.

Cooper står også bak prosjektet «AlterEgo» – en fotoserie der han plasserer spillere av onlinegames ved siden av sin virtuelle identitet. Her fra utstilling på National Media Museum.

Reklamer

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 28. mai 2012 av i Debatt.

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: