Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Dataspill! Årets vakreste…s

Dataspill er kåret til en av årets vakreste bøker! Juryen skriver: «Svært godt gjennomført bok som treffer sitt publikum med sine sterke og varierte illustrasjoner. Den er flott løst trykkkmessig, og har høy ambisjon for en ikke-lesende målgruppe. En enormt overstimulerende bok der hver side eksploderer av farger og illustrasjoner, og gir en kontinuitet uten pause. Denne konsekvente energien er en styrke, og passer godt til temaet og målgruppen.»

Dette er en velfortjent utmerkelse! Helt fra jeg åpnet boken Dataspill ble jeg slått av det fine samspillet mellm tekst, bilder og tema. Fra de første sidene der Kim og katten Ludo ved et lettsindig tastetrykk starter sin reise i dataspillenes historie i lett pixelert utgave, til de unslipper mye senere i langt mer avansert grafisk stil. På reisen får de nærkontakt med både Super Mario og en noe hissig Lara Croft. Kim og Ludo endrer karakter underveis og oppdager også hva kreativitet kan innebære i praksis. De finner til slutt den magiske nøkkelen, unslipper Pacman i både flat og rund utgave, og redder seg ut av døra og tilbake til gutteværelset.

Men la deg ikke lure. Denne boken er ingen lettvekter. Underveis på reisen får vi utførlige og detaljerte fakta fra spillhistorien som forfatterne knytter sammen på en utmerket måte, slik at spillenes utvikling over tid trer tydelig fram. En bok om spillhisorien fra da til nå som er en Must for enhver Gamer. Anbefalt!

Reklamer

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 7. april 2012 av i bokomtale.

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: