Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Spillkos til jul

Det finnes ikke noe bedre en mørk og kald vinterkveld enn å finne fram et gøyalt spill sammen med med familiens yngste. (OK, Det er kanskje mer spektakultært å gå en skitur i måneskinn og se på stjerner sammen med kjæresten, men likevel..) Spill er en fin aktivitet i vintermørket, både brettspill og data. Da kan plattformspillene være gode utgangspunkt.

rayman originsRayman origins er det koseligste spillet som kommer denne høsten. Du kan spille alene, men det er sammen med andre spillet virkelig skinner. Opptil fire stykker kan spille samtidig på samme skjerm, skriver Pressfire. Filmpolitiet beskriver spillet som en gøyal liten spillperle. Selv har jeg ikke spilt Rayman Origins, men gitt om det står på ønskelisten.

Little Big PlanetFor tiden er Little big planet min favoritt av flerspillerspill. Sackman har sjarm så det monner, og når vi sammen løper rundt som småtasser i dette snurrige universet, gjennom ild og vann, jungel og muldvarphull er det nesten gøy å være voksen!
En av favorittbanene er «skateboard med kongen» der vi klorer oss fast mens brettet suser i vei. Og dette er bare begynnelsen, for når du tror spillet er over, da er det tid for å bygge sine egne baner, med fart og spenning og hei hvor det går. For å få en skikkelig gøyal bane er det nok tryggest å slippe de unge til. Foreløpig har vi ikke helt kommet i gang med nr 2, men originalspillet duger fint ennå. Og det er jo lov å håpe på harde pakker til jul 😉

Noen liker actionspill, der de kan kjempe mot det onde og redde verden. Barnevakten hadde for en tid tilbake en utmerket artikkel der Marius Kjørmo og andre spillanmelderere anbefalte alternative actionspill for dem under 16, blant dem det fantastiske Majin and the forsaken kingdom. Her møter vi de umake og sjarmerende Majin og Tepeu som sammen prøver å redde verden fra mørke makter. Ferden går gjennom labyrinter og andre prøvelser. Her må det både kløkt og styrke til for å vinne fram og kanskje redde prinsessen? Dette er (så vidt jeg vet) ikke noe flerspillerspill, men det fine med spillet er at det kreves både tankearbeid og fingerferdighet for å løse de mange utfordringene i spillet. Det er fint å bytte på å spille og diskutere løsninger, og står du fast så er det mest sannsynlig familiens yngste som redder deg ut av knipen.

Barnevakten anbefaler også Ratchet & Clank: All 4 One som fungerer ypperlig som flerspillerspill. Spillet passer for alle barn over 7.

Mange andre spill kan også anbefales, alle legospillene, Sly triologi, Supermario galaxy, Toy story, Fifaspillene og andre sportsspill. You name it. God spilljul.

Anmeldelser av flere spill

Topp 5: Spill for juleferien

Trine 2

Lego Harry Potter, years 5-7

Reklamer

Én kommentar på “Spillkos til jul

  1. Tilbaketråkk: Spill for damer! « Spillvev

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 23. desember 2011 av i Spillomtale med stikkord , .

Twittermeldinger

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: