Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Spill = film = lørdagskos?

Spillindustrien sliter med å bli tatt på alvor som kunstform og et seriøst bidrag til samfunnet. Spillutvikler Simon Stafnes Andersen mener det ville hjelpe med litt backing fra politikerne (hvis de tør å spille litt flere spill enn tetris).

Det er JoinGame som har intervjuet Andersen (D-Pad Studio) om plakatdesign og hvordan det er å jobbe som spillutvikler. I intervjuet snakker spillutvikleren også om hvordan vi kan heve statusen til spillindustrien, og hvordan spill kan sees på som noe som bidrar til samfunnet: – Hvis spillindustrien kan aksepteres på samme nivå som filmer, noe foreldrene dine kunne tenkt seg å gå ut å se på en lørdags kveld, da er vi inne på noe.

Les hele intervjuet på JoinGame: Spillutvikler illustrert som ridder

D-Pad Studio fikk tildelt 200 000 kroner i utviklingstilskudd i 2011 til spillet Vikings On Trampolines (se you Tube video nederst), et todimensjonalt platformspill med fokus på action og dueller mellom flere motstandere. Spillerne styrer vikinger på trampoliner, og formålet er å sprette og dytte motstanderne i bakken. De har tidligere fått støtte til utvikling av Owl Boy (Norsk Filminstitutt).

Reklamer

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 28. november 2011 av i X-tra med stikkord .

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: