Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Retro: Livet som bakgårdskatt

Spillpikene inviterer til å skrive om våre første spillminner, gjerne fra floppy-diskens (diskett) storhetstid. Jeg er ikke i tvil om at det var Alley cat, utviklet av Bill Williams, som er spillet jeg husker best fra den tiden.

Alley cat handler om livet som bakgårdskatt. I gaten må du passe deg for hundene, bruke søppelspann som trampoline og klessnorer til å bevege deg mellom de ulike vinduene som du med litt hell kan klatre inn i. Her finner du digre ostestykker full av mus, kanarifugler i bur og en gullfiskbolle. Men pass deg. Overalt lurer farer – i form av sinte hunder, feiekoster eller elektrisk ål i gullfiskbollen, og ZAAAPP – du er nede i bakgården igjen.

Spillet er dermed både spennende og humoristisk – i all sin enkelhet (det var rart å se igjen den noe enkle grafikken), men kanskje ikke blant de mest avanserte sett med dagens øyne. Men artig. Se selv, og lytt til den fantastiske musikken som gir en humoristisk undertone.

Det er lagd en fanversjon kalt Alley Cat 2. Der er det også lenke til det gamle spillet 🙂

Mer retro:

Reklamer

Én kommentar på “Retro: Livet som bakgårdskatt

  1. Tilbaketråkk: Barndommens dataspill / dataspillenes barndom « Spillvev

Det er stengt for kommentarer.

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 21. november 2011 av i retro med stikkord .

Twittermeldinger

Feil: Twitter svarte ikke. Vennligst vent noen minutter og last denne siden på nytt.

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: