Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Save April Ryan

Den lengste reisen, FuncomI forrige uke annonserte flere medier at Den lengste reisen kommer på Iphone. Iphone eller ikke, denne nyheten gir håp. Håp om at Funcom pusser støvet av den gamle norske klassikeren og setter i gang med et tredje spill. Vi som har fullført «den lengste reisen» sammen med April Ryan, og prøvd å redde henne i oppfølgeren «Drømmefall», tar gjerne en tur-retur i dette fantastiske spilluniverset. For min egen del synes jeg det første av de to spillene skoret best på en helstøpt historie, selv om spillet føltes litt langsomt etter dagens standard (sikkert utbedret i iphone-versjonen 😉
Det andre spillet hadde både nerve og bedre spillfunksjoner. Etter fullført spill er jeg fremdeles usikker på om vi egentlig reddet April? Uansett, avslutningen på den siste historien la veien åpen for et tredje spill.

Og Funcom annonserte jo et tredje spill i serien, og fikk pengestøtte, men så dukket Secret World opp som den store satsingen, og ifølge Funcom er nå pengestøtten levert tilbake, men – det kommer en oppfølger likevel. Alt ifølge Pressfire som har undersøkt saken nærmere og fått forsikringer om at det kommer mer: «… nå bekrefter Ragnar Tørnquist, sjefsutvikler på både «Drømmefall» og «The Secret World», overfor PressFire at utvidelsene på ingen måte er kansellert. De blir en realitet, sier Tørnquist

Så da så. Det er bare å leve i håpet: Save April Ryan!

PS. En liten oppfordring til slutt: Hvis du aldri har spilt et dataspill, men liker å lese bøker, så vil jeg anbefale deg å prøve disse spillene. Akkurat som i en bok får du en historie som åpner seg kapittel for kapittel. Ikke ved at du leser, men ved at du spiller aktivt, snakker med folk du møter underveis og løser oppgaver.
Et eksempel: Hvordan skal du komme forbi vakten og videre inn i administrasjonsdelen av museet? Jo, du skaffer en tygegummi fra automaten på den andre siden av gaten, og bestikker gutten som står foran et av montrene til å avlede vakten. Voila – oppgaven er løst, og du kommer videre i spillet. Du vil også oppdage at akkurat som i en god bok / film vil hovedpersonen (spilt av deg) få ny innsikt og ny selverkjennelse etter hvert som historien utfolder seg. Særlig gjelder dette for det første spillet i serien, det kritikerroste spillet «Den lengste reisen».

Herved anbefalt: Game on!

Reklamer

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 7. november 2011 av i Ukategorisert med stikkord .

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: