Spillprat fra sofakroken

Spillvev

Å finne den gode spillopplevelsen

Blir man voldelig av å spille dataspill? Debatten blusser stadig opp igjen, særlig når det skjer ekstreme hendelser som ryster en hel nasjon, slik det gjorde i sommer. Og debatten har en tendens til å polarisere seg, spillerne er lei av å bli stigmatisert, mens ekspertene hardnakket påstår at voldelige spill virker, på noen. Jeg tror ikke nyansene i denne debatten vil komme før dataspill har blitt en aktivitet som vi alle driver med, slik film og bøker har blitt for lenge siden.

Når vi snakker med venner om bøker er det ikke alle de voldelige, grusomme bøkene som hele tiden står i fokus. Vi klarer å se nyansene, diskutere innholdet i bøkene. De gode leseopplevelsene, bøkene vi ikke greide å legge fra oss. Bokopplevelser vi har lyst å gi vidre til våre barn. Og vi trenger ikke Filmpolitiet for å styre unna fem filmer ungene ikke bør se. Vi ville heller ikke drømme om å fordømme film som medium selv om det definitivt er mye voldelig og dårlig film ute og går.

Så hvorfor blir ikke debatten om dataspill nyansert? Jeg tror det handler om at mange som deltar i debatten ikke har spilt dataspill. De har aldri har hatt den gode opplevelsen med dataspill, når spillet er ferdig og du skulle ønske du kunne begynne på nytt. Helt på nytt uten å vite hva som skjer. Det er disse gode opplevelsene vi må finne, og de gode dataspillene vi må snakke om. Det er slik vi lærer å sortere spill, slik vi har lært å sortere bøker og film.

Jeg er enig med spillpikene i at vi må fokusere på de gode sidene ved spill. Og ikke minst i deres sluttpoeng: at Arne Johan Vetlesen bør nok spille litt flere dataspill.

Reklamer

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 3. september 2011 av i Debatt med stikkord , , .

Twittermeldinger

Feil: Twitter svarte ikke. Vennligst vent noen minutter og last denne siden på nytt.

Spillvev: Tobarnsmor og spillentusiast. Spiller og blogger og drømmer om den dagen spill får samme kulturelle status som bøker.
Du kan kontakte meg på epost: spillvev [a] gmail.com

Arkiv

%d bloggere like this: